Curlingcompetitie voor Ondernemers

KLIK HIER VOOR JE SPEELSCHEMA!

Ook in de avonduren wordt de ijsbaan benut: onder andere met de Curling Competitie voor bedrijven. De strijd om de Curling Cup leidt tot de finale in het laatste weekend. Geef je op en maak er een gezellige avond van met je collega's! Glühwein, muziek, kerstsfeer en samen op het ijs, winterse pret! Curlen is leuk, maar ernaar kijken ook. Er wordt gecurld op 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13, 14, 17 en 18 december. De finale is op woensdag 19 december.

De competitie
In de avonden wordt er door ondernemend Oldenzaal gestreden om de winst. De strijd in de voorrondes zijn bepalend voor de finale waarbij de beste teams nog een keer op een feestelijke, competitieve avond bij elkaar komen.

De finale
Meer en meer zijn partijen aan elkaar gewaagd, wat tot spannende rondes en minimale verschillen leidt. Maar uiteindelijk kan er maar 1 de winnaar zijn binnen onze competitie. De finale wordt op donderdagavond 20 december gespeeld.

Deelname
We starten de eerste week van december!
Deelname aan de competitie is alleen mogelijk in combinatie met een sponsorpakket. Deze pakketten zijn zo ingericht dat er in alle gevallen wel een pakket is dat past binnen uw mogelijkheden. U kunt uw interesse kenbaar maken middels het inschrijfformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om verdere details te bespreken.

Voor eventuele andere sponsormogelijkheden en/of exclusieve avonden in combinatie met curling op de ijsbaan kunt u contact opnemen met ons via info@ijsbaanoldenzaal.nl. Wij verwelkomen u graag!

ijsbaan Oldenzaal... voor wie?
- exclusief beschikbaar voor Basisscholen
- jeugd en volwassenen
- curlingtoernooi voor bedrijven/sponsoren

Hoe en wat? De Curling Competitie ijsbaan Oldenzaal
Voor ons geen bezempjes... maar wat dan wel? Hieronder de basisbeschrijving van de Curling Competitie voor bedrijven.

Teamsamenstelling
Een curlingteam bestaat in de meest ideale samenstelling uit 4 personen (i.v.m. de vier te werpen stenen). Bestaat je team uit 3 personen, dan gooit één speler twee keer. Bestaat je team uit vijf personen, dan zul je moeten rouleren.

Professionele kleding
Wil je met je team professioneel voor de dag komen? Bij onderstaande partijen kun je terecht voor he speciale curling outfit! Bestel je curling outfit en laat deze bedrukken met jullie teamnaam. Neem daarvoor contact op met Fabri (www.fabri.nl) of met Buurman Facilitaire Producten (info@buurman.eu).

Starten
We beginnen alle avonden om 19:00 uur. Vanaf 18:30 is de baan open. De wedstrijd duurt tot 23.00u.

De baan
De ijsbaan is opgesplitst in twee banen: de Jumbo baan en de Hema baan. Op elke baan spelen twee teams tegen elkaar. Er spelen dus 4 teams tegelijkertijd op de baan.

De wedstrijd
Er staan twee teams op de baan, die tegen elkaar een partij gaan spelen. Eén team speelt met de stenen met de kleur rood het andere team met de stenen met de kleur blauw.

De kleurverdeling wordt vóór aanvang van de partij aangeduid door de scheidsrechter. De teams gooien om de beurt een steen. Het lijkt op jeu de boules, maar dan op ijs. Dit gebeurt vier keer, elke speler heeft één steen. (in totaal in een partij worden er dus acht stenen gegooid). De steen wordt vanaf de werplijn (startblok) in één keer naar de andere zijde van de baan geschoven en wel zo dicht mogelijk bij het middelpunt van de cirkel aan het einde van de baan. Na 8 stenen (4 rood en 4 blauw) wordt er bekeken welke kleur steen het dichtst bij het middelpunt ligt. Deze is de winnaar.

Het team welke de winnende kleur gegooid heeft verdient een punt. Zo spelen de teams in drie partijen (3 x 8 stenen) een wedstrijd. Het team welke van de drie partijen twee keer het meest dichtbij het middelpunt van de cirkel heeft gelegen wint. Zo kan een mogelijke uitslag zijn 2-1, 3-0 etc.

Let op! Een steen die kantelt tijdens de worp of de achterzijde van de baan raakt, wordt niet meegeteld in de wedstrijd. Deze zal dan ook van de baan verwijderd worden.

De competitie
De competitie bestaat uit kwalificatie-avonden en de finaledagen. Ieder team schrijft zich in voor de kwalificatie. De prestatie op deze kwalificatie-avonden is bepalend voor finalewedstrijden.

De finale
De finalewedstrijden brengen een uiteindelijke winnaar van de Oldenzaalse curling competitie, een prachtige mogelijkheid om in de geschiedenisboeken terecht te komen. Uiteraard krijgt het winnende team een prachtige prijs!

Mede mogelijk gemaakt door: